Antara perkara yang tidak menarik ialah bibir yang kering atau chapped lips. Ini kemungkinan besar disebabkan pendingin hawa (aircond), kurang minum air, atau mungkin juga kerana terdedah pada cuaca yang terlalu panas sampai dehydrated. Bibir yang kering menyebabkan kita kelihatan kurang segar. Pakai lipstik pun tak cantik, tak nampak smooth. Berbagai2 product saya dah cuba dan bagi saya lip moisturizer Neutrogena sangat berkesan. My favourite! Saya biasanya pakai sebelum tidur dan bila bangun pagi. Untuk pengetahuan semua, lip balm Neutrogena ini adalah lip balm saya yang ke lima. Punya lah setia! 😉 Sebab memang bagus pun! Ia membuatkan bibir saya lembap tapi tidak berminyak.

image

Lagi satu produk bibir yang saya suka ialah Lip Glow Color Revival balm by Dior. Ia tidak berwarna tetapi apabila disapukan di bibir akan memberikan sedikit warna mengikut rona bibir. Nampak natural! Ia juga melembapkan dan membuatkan bibir kelihatan mungil. Biasanya saya akan pakai yang ini dulu baru pakai lipstick.

image

Saja nak share 🙂 Apakah produk kegemaran anda?

Advertisements

4 thoughts on “Review: Lip Balm

  1. Shizens lip tatoo is my fav. Nampak sgt2 natural. Untuk balm saya pakai vaseline!! Puan, saya suka bab beauty. Banyakkan post on beauty ye!!

  2. Aunty, lip balm feveret sy body shop shea butter. moisturizing and ada flavour lagi!
    tapi rasa nanti nak check Dior out lah!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s