Kenapa perlu detox? Para penyelidik dan pakar penjagaan kesihatan bersetuju untuk meningkatkan kesihatan dan kecergasan badan, detox adakah satu cara berkesan untuk memulihkan tenaga dan kekal sihat, insyaAllah.

image
Chlorella mampu menyahkan bahan toksik dari badan.

Chlorella mengandungi sumber tertinggi klorofil. klorofil membantu dalam pencegahan penyebaran kanser dengan meningkatkan pengambilan oksigen, oleh itu menggalakkan pembiakkan sel2 darah. Ia juga menguatkan fungsi hati dan meningkatkan keupayaan untuk menghapuskan kulat, bakteria dan racun. Kandungan nutrien yang tinggi boleh membantu untuk mencegah dan merawat pelbagai jenis penyakit seperti masalah yis faraj, alahan, anemia, asma, radang paru2, kemurungan, ketidakseimbangan hormon, gout, artritis, tekanan darah tinggi, kolesterol, ulser, kencing manis dan penyakit degeneratif yang di kaitkan dengan penuaan.

Chlorella juga dapat membantu penghadaman dan serapan makanan. Diet yang kaya dengan daging dan lemak, tekanan dan pencemaran memberi kesan asidik terhadap darah dan menyumbang kepada masalah kesihatan. Sebagai salah satu makanan yang paling alkali, chlorella mempunyai keupayaan untuk mengimbangi tahap pH dengan meneutralkan badan menjadi kurang asidik kepada sedikit beralkali.
image
Selain daripada informasi dari buku ini saya rujuk juga di internet…

chlorella di katakan dapat merangsang sistem imun dan sebagai makanan tenaga untuk mencegah dan menghalang penyebaran kanser, dengan menyediakan semua nutrien yang di perlukan untuk menjalani kehidupan yang sihat….

5 thoughts on “Khasiat Chlorella

  1. Puan kasih, kwn2 sy pernah ‘detox’ guna pelekat pd tapak kaki. Sy prnah trfikir, lagipun mudah tapi adakah ia benar2 brkesan? Mereka kata tampalan akn jadi hitam menunjukn toxic keluar betul ke? Apa pndpt puan kasih?

  2. Puan kasih, apa pendpt puan jika detox dgn fruit juice. Byk buku kata bagus tapi sy masih sangsi kerana trlalu manis utk d amal berbulan2. Apa pendpt puan?

    1. Detox dengan vegetables sangat2 bagus. Kalau dengan fruit, ada berpendapat kandungan gula dalam buah sangat tinggi, perlu berhati2 bagi mereka yang menghidap kencing manis.

  3. Puan sya prnah mncuba detox dgn daun bayam cmpur batang celery dn juga timun tapi tak lalu nk telan..mungkin puan ada resepi lain?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s