Seperti biasa ini adalah resipi kegemaran saya dan keluarga.  Dessert untuk berbuka puasa, tapi kali ni dengan pisang tanduk. Resipi sama seperti resipi labu butternut. Bakar selama 35minit.

image

Pisang tanduk dan madu. Hmm…di luar madu ni tidak lah nampak hitam macam ni 🙂

image

Tada!! Dah ready untuk dimakan.

Resipi yang sangat mudah 🙂

Advertisements

8 thoughts on “Pisang Tanduk

  1. Salam Auntie, yani sangatlah suka makan pisang yg auntie masak hari tu. Yani cuba buat resipi ni .. tapi tak menjadi huhu … selepas gaul semua bahan atas dapur gas (5 min), yani terus bakar dalam oven. Tapi pisang tak lembut-lembut, sampai yani naikkan temperature 250, masak lebih 1 jam pun still pisang tak lembut. Apa agaknya silap kat sini ye auntie? Berapa lama actually masak atas dapur gas?

    1. Kalau bakar pisang selama 1 jam dgn suhu oven 250 , Auntie rasa pisang tu dah hitam legam…. 🙂 hmm..yani guna pisang masak ke pisang muda? Masak atas api sekejap je. Suhu oven? Auntie guna 200 celcius Salam.

  2. Hmm sedang2 masak, orang kat kedai tu kata dah boleh makan dah. Mungkin kena beli yg dah masak betul kan? Auntie masak lama tak masa atas dapur?

  3. Alhamdulillah Auntie .. kali ke-2 try .. nampak macam menjadi. Betul lah Auntie, kena guna pisang yg dah masak betul. Dulu buat 2 pisang, tak menjadi. Kali ni 1 pisang, tak cukup pulak .. hehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s