Pada mulanya cadang nak bagi nama resipi ini, daging goreng rempah campur & daun limau purut, tapi panjanglah pulak, hehe..

Jom tengok resipi yang simple…
image

image

Bahan-bahan:
1) 1 mangkuk daging batang pinang dihiris nipis dan kecil.
2) 1 labu bawang besar dipotong kiub kecil.
3) 2 sudu halba campur/teh rempah campur.
4) 8 tangkai cili kering dihiris.
5) 3 helai daun limau purut dihiris halus.
6) Garam secukup rasa.

Cara:
1) Tumis bawang hingga kekuningan dan masukkan rempah campur.
2) Kemudian masukkan daging dan goreng hampir nak garing baru masukkan cili kering.
3) Akhir sekali masukkan daun limau purut dan garam.

Ok dah ready & boleh dihidang. πŸ˜‰

Advertisements

5 thoughts on “Daging Yummy.

  1. Salaam, Kasih & Fatimah..
    Jauh landing Fatimah πŸ˜›
    Rempah goreng yang dah dicampur nie sesuai sangat untuk apa je jenis lauk..ayam, daging, ikan…next time when u come to visit..kita beli banyak-banyak eh…

    Kasih, always simple yet delicious…thanks πŸ™‚

  2. Puan Nurhayyu, mana saya nak cari? Tu ingat nak campur2 sendiri.. Kalau kari ikan kita kena ada rempah biji, cabai, kunyit sikit, jintan yg besar tu, lagi apa?
    Saya suka resipi Puan Zanita ni, sbb senang dan cepat, Dapat tepati goal saya yg nak spend one hour or less kat dapur…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s