Assalam..

Selepas sarapan di hotel kami mula bersiap untuk ke Desa Cattle Dairy Farm yang terletak tidak jauh dari tempat penginapan kami.

Gambar di bawah adalah pemandangan sekitar dari Hotel Dream World & gambar berlatar belakang Gunung Kinabalu yg dilitupi kabus…..

Desa Cattle Dairy Farm.
Pemandangan yang sangat cantik. Cuaca yang dingin membuat kami begitu selesa bersantai lama di sini.

Kemudian kami terus ke hot spring. Ketika sedang menjamu selera, juru pandu kami Hasif dan isterinya, Nana mengajak kami mendaki bukit. Kami setuju je. Tak sangka la pulak nak kena jalan atas titi gantung yang tinggi! Gayat sungguh!

Di pertengahan jalan atas titi gantung tu, saya rasa macam dah tak mampu nak teruskan berjalan. Hinggakan ada ketika kaki saya tak boleh nak melangkah sebab takut sangat. Tapi nak buat macammana, nak patah balik pun satu hal juga. Teruskannn je laaa walaupun ketakutan. Hanya Allah saja yang tahu perasaan saya ketika itu. Mulut dan hati saya tidak henti-henti berdoa…

Alhamdulillah, akhirnya kami berjaya melaluinya hingga ke penghujung jalan. Satu pengalaman yang sangat bernilai buat kami semua. Tapi masa tu saya terfikir…ini first and last time kot. Tak sanggup lalu lagi.

ΔΊ

Rupa2nya ini bukanlah kali terakhir …. ada lagi titi yang akan di lalui selepas itu!

Advertisements

2 thoughts on “Percutian Di Sabah – 2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s